13 lipca 2013

Jajecznica ze szpinakiem

Lubię jeść jajka, ponieważ nie trzeba się z nimi zbytnio bawić ;) a dodatkowo możliwość łączenia ich z innymi składnikami jest tak naprawdę nieograniczona. Dziś zaprezentuję wam jajecznicę ze świeżym szpinakiem.

Potrzebujemy:
- 3 jajka
- łyżka masła
- 3 garście świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz oraz pieprz ziołowy

Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i dodajemy szpinak, który podsmażamy wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy sól i pieprz wg potrzeb. Gdy liście szpinaku zrobią się delikatne, wbijamy 3 jajka. Całość ponownie opruszamy przyprawami i mamy gotowe śniadanie lub obiad lu kolację. :) Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz