5 lutego 2013

Mus bananowy z kaszą jaglaną

Idealne na śniadanie. Pyszne i naprawdę sycące. Niektórzy twierdzą, że kasza jaglana ma obrzydliwy smak. Ja myślę, że ta opinia wynika po prostu z nieumiejętnego przygotowania kaszy. Dobrzy przygotowana i ugotowana jaglanka ma delikatny smak i pasuje niemalże do każdego dania. Dziś zrobiłem mus bananowo-jaglany. Czas przygotowania ok. 10 minut! :)

Potrzebujemy:
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 3 banany
- łyżka miodu
- łyżka syropu np. czekoladowego (opcjonalnie)

Gotujemy kaszę i wystudzamy. Wskazówki dotyczące gotowania kaszy znajdziecie tutaj. Miksujemy lub blendujemy banany, dodajemy wystudzoną kaszę, łyżkę miodu (dodałem akacjowy) i opcjonalnie łyżkę syropu i ponownie miksujemy. Za chwilę otrzymujemy proste, szybkie i smaczne śniadanie. :)

kliknij zdjęcie, aby powiększyć


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz