8 marca 2013
Penne z szpinakiem i serkiem Ostrowia
Mała odskocznia od jaglanki :P Szpinak uwielbiam, więc często z nim eksperymentuję. Dobrze przyprawiony - jest pyszny. Znowu mega proste danie. :D
Potrzebujemy:
- ok 300 g makaronu penne
- opakowanie serka Ostrowia lub innego kremowego do kanapek
- szpinak (może być zarówno mrożony jak i świeże liście)
- sól
- pieprz
- pieprz ziołowy
- 3 ząbki czosnku
- łyżka masła
Makaron gotujemy, ale nie rozgotowujemy! :) Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, żeby się nie sklejał. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy szpinak wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Kiedy szpinak zostanie nieco podsmażony, dodajemy serek Ostrowia i mieszamy, aby się rozpuścił i wymieszał ze szpinakiem. Następnie wszystko doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Na koniec do szpinaku wsypujemy ugotowany makron i ponownie mieszamy. Makaron podałem z surówką z jabłka i marchwi. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nie ma to jak połączenie kremowego serka, szpinaku i makaronu :) Bardzo, bardzo lubię!
OdpowiedzUsuńSzpinak i makaron to cudowne połączenie :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię to połączenie. Wszystkiego najlepszego Drogie Panie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron z szpinakiem, a co dopiero z serkiem ostrowia ;pp aż ślinka cieknie :S
OdpowiedzUsuń